زندگینامه اندرو کارنگی

فهرست محتوای این مقاله

اندرو کارنگی کیست ؟

اندور کارنگی یک صنعت گر بود که (Andrew Carnegie) 25 نوامبر 1835 در دانفرملین اسکاتلند به دینا آمد. کارنگی در اواخر قرن 19 رهبری صنعت فولاد آمریکا را بر عهده داشت و توانست یکی از ثروتمندترین افراد امریکا شود. وی همچنین یک انسان دوست برجسته در ایالات متحده و در امپراطوری بریتانیا شد. او در حدود 18 سال پایان زندگی خود او 350 میلیون دلار (تقریباً 5.2 میلیارد دلار در سال 2020)، تقریبا 90 درصد از دارایی خود را به موسسات خیریه، بنیادها و دانشگاه ها اهدا کرد. مقاله او در سال 1889 که “انجیل ثروت” را اعلام می کرد، از ثروتمندان می خواست که از ثروت خود را در راه پیشرفت کشور مورد استفاده قرار دهند. کارنگی در سال 1848 در سن 12 سالگی به همراه والدینش به ایالات متحده مهاجرت کرد.

کارنگی کار خود را به عنوان یک تلگرافر شروع کرد و در دهه 1860 در راه آهن، واگن های راه آهن، پل ها و مخازن نفتی سرمایه گذاری کرد. او به عنوان فروشنده اوراق قرضه ثروت بیشتری جمع کرد و برای شرکت های آمریکایی در اروپا پول جمع آوری کرد. او شرکت فولاد کارنگی پیتسبورگ را ساخت که در سال 1901 به جی پی مورگان (J. P. Morgan) به قیمت 303450000 دلار فروخت؛ این شرکت اساس شرکت فولاد ایالات متحده را تشکیل داد. پس از فروش فولاد، کارنگی از جان دی. راکفلر ( John D. Rockefeller) پیشی گرفت و به عنوان ثروتمندترین آمریکایی در چند سال آینده رسید. کارنگی باقیمانده عمر خود را وقف کارهای بشردوستانه در مقیاس بزرگ کرد و تاکید ویژه ای برای گسترش کتابخانه های محلی، صلح جهانی، آموزش و پژوهش علمی داشت.

نام به فارسى اندور کارنگی
نام به انكليسى Andrew Carnegie
تاریخ تولد 25 نوامبر 1835
تاریخ مرگ 11 آگوست 1919
محل زندگی ندارد
همسر ندارد
شغل تاجر
ثروت نامشخص

سرگذشت اندرو کارنگی

اندرو کارنگی متولد یافته متولد شده در خانواده مارگات موریسون کارنگی (Margaret Morrison) و ویلیام کارنگی (William Carnegie) می باشد. او در یک کلبه معمولی با تنها یک اتاق اصلی متشکل از نیمی طبقه همکف که با خانواده همسایه مشترک بود، به دنیا آمد. اتاق اصلی به عنوان اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری و اتاق خواب عمل می کرد. او به نام پدربزرگ پدری اش نامگذاری شد. عموی مادری کارنگی که یک رهبر سیاسی در اسکاتلند بود، با آشنا کردن کارنگی با نوشته‌های رابرت برنز (Robert Burns) و قهرمانان تاریخی اسکاتلندی مانند رابرت بروس (Robert Bruce)، ویلیام والاس (William Wallace) و راب روی (Rob Roy)، او را عمیقاً تحت تأثیر قرار داد. وقتی کارنگی 13 سال داشت پدرش با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می کرد و از طرفی نیز،

اسکاتلند دچار قحطی شده بود. سرانجام انها تصمیم گرفتند که به امریکا مهاجرت کنند. در سپتامبر 1848، کارنگی و خانواده اش به آلگینی رسیدند. او و پدرش پیشنهاد کار کردن در کارخانه پنبه را دریافت کردند که دستمزد اولیه اندور 1.20 دلار در هفته بود. این شغل برای پدرش قابل قبول نبود، بنابراین از کار خود دست کشید و به شغل قبلی خود بازگشت. اما کارنگی توجه جان هی (John Hay)، یک تولیدکننده اسکاتلندی را به خود جلب کرد، که به او پیشنهاد شغلی با قیمت 2 دلار در هفته را داد. کارنگی در زندگی نامه خود از سختی هایی می نویسد که در این شغل جدید متحمل شده است. کارنگی در 16 سالگی، با برادر کوچکترش توماس (Thomas) در سال 1849، با 2.50 دلار در هفته به یک پسر پیام رسان تلگراف در دفتر پیتسبورگ شرکت تلگراف اوهایو تبدیل شد. او

فردی سخت‌کوش بود و تمام مکان‌های کسب‌ وکار پیتسبورگ و چهره های مردان مهم را حفظ می‌کرد. او از این طریق ارتباطات زیادی برقرار کرد. کارنگی حدودا 18 ساله بود، توماس اسکات (Thomas A. Scott) از شرکت راه آهن پنسیلوانیا او را به عنوان منشی اپراتور تلگراف با حقوق 4 دلار در هفته استخدام کرد و او در 1 دسامبر 1859، رسماا سرپرست بخش غربی شد. کارنگی سپس برادر شانزده ساله خود، تام را به عنوان منشی شخصی و اپراتور تلگراف استخدام کرد. او حتی دختر عموی خود، ماریا هوگان (Maria Hogan) را نیز استخدام کرد، که اولین زن اپراتور تلگراف در کشور شد. راه آهن اولین تجارت بزرگ در آمریکا بود و پنسیلوانیا یکی از بزرگترین آنها بود. کارنگی در این سال ها، به ویژه از اسکات، چیزهای زیادی درباره مدیریت و کنترل هزینه‌ها آموخت که توانست به او کمک شایانی کند. اسکات به اندرو پیشنهاد داد که تعدادی از سهم های شرکت های زیر مجموعه ی پنسیلوینا که قیمت 500 دلار داشت.

خریداری کرده که این اولین قدم برای سرمایه گزاری و کسب درامد از این راه برای اندور کارنگی بود. این اقدام منجر به این شد که ثروت زیادی در صنعت ریلی، آهن و پل سازی برای کارنگی به همراه داشته باشد. اندرو همچنین تعدادی از سهم هایی که مختص واگن های تخت خواب دار بود را خرید و قبل از شروع جنگهای داخلی آمریکا شروع شود توانست این شرکت را با شرکت دیگر فعال در این صنعت یعنی شرکت جورج پولمن ( George Pullman) ادغام کند. که شرکت جورج پولمن واگن هایی که تخت خواب داشتند را در آمریکا تولید می کرد. ادغام این دو شرکت تواسنت درامد کارنگی را بسیار افزایش دهد و این در حالی بود که وی همچنان فعالیت خود با اسکالت را ادامه میداد. در سال 1861 کارنگی توسط اسکات به مسئول مدیریت و سرپرستی ریل های حمل و نقل و خطوط تلگراف در شرق آمریکا منسوب شد که توانست خطوطو ریلی واشنگتن دی سی که به دست شورشیان قطع شده بود را بازگشایی کند.

او همچنین توانست اتصال خطوط تلگراف در جنگ داخلی آمریکا را برقرار کند که کمک شایانی به سربازان شد. در سال 1846 وی سرمایه گزاری به ارزش 40 هزار دلار در شرکت Oil Creek در ونانگو کانتی پنسیلوانی انام داد که این سرمایه گزاری سودی حدود 1 میلیون دلار بعد از یک سال برای اندور داشت. اندور پس از اتمام جنگ امریکا، شرکت های پنسیلونیا را ترک نمود و توانست Keystone Bridge Works وUnion Ironworks را تاسیس کند. کارنگی تعدادی از سهم های شرکت خود را بع افرادی که در موفقیت وی نقش مهمی داشتند همچون اسکات و تامسون بخشید. کارنگی در مدتی از طول زندگی خود سمت مدیر بزرگترین مجموعه ی تولید آهن و فولاد امریکا را بر عهده داشت که توانست ابتکاراتی نیز داشته باشد. از اختراعات او می توان به استفاده از فرایند سبمر در تولید فولاد اشاره کرد. او همچنین شرکت خود را با شرکت های مواد خام صنعتی ادغام کند. در سال 1880 شرکت کارنگی به بزرگترین شرکت تولید کننده چدن، فولاد ریلی و کک در جهان تبدیل شد. او توانست در سال 1883 یکی از رقبای خود به نام شرکت Homstead را خریداری کند و در سال 1892 تمام این شرکت ها را با نام Carnegie Steel Company با یکدیگر متحد کرد.
تولیدات فولاد امریکا در سال 1889 رشد چشمگیری داشت که توانست از بریتانیا پیشی بگیرد. کارنگی در این رشد نقش بسزایی داشت چرا که وی مدیر شرکت های مهم در این زمینه بود. این در حالی بود که شرکت تامسون در ان زمان به کارنگی ملحق شده بود. کارنگی در سن 61 سالگی (درسال 1901) میل به بازنشستگی داشت و تصمیم گرفت شرکتهای خود را تبدیل به شرکت های سهامی کند. یکی از فعالترین افراد بانکی در آن زمان جان پیرپونت مورگان نان داشت. او که رشد شرکت های کارنگی را دیده بود تصمیم گرفت شرکت های فولاد را با یکدیگر ادغام کند. این تصمیم منجر به کاهش هزینه ها، کاهش قیمت برای مصرف کننده، افزایش حجم تولید و افزایش حقوق کارگران شد. سرانجام در سال 1901 با ادغام کلیه شرکت ها، شرکت بزرگ  United States Steel Corporation را بنیاد نهاد. در نهایت کارنگی کلیه شرکت های خود را واگذار کرد و این پایان فعالیت اندور در زمینه صنعتی بود. شرکت های او با مبلغ 12 برابر مبلغ سالیانه و به قیمت 480 میلیون دلار خریداری شدند.

همسر و فرزندان اندرو کارنگی

کارنگی در سال 1886 درست زمانیکه 51 سال سن داشت با  لوئیز ویتفیلد، فردی که 21 سال کوچکتر از اندور باود ازدواج کرد. کارنگی در این سن ازدواج کرد چرا که قصد ازدواج تا زمان حیات مادرش را نداشت و هنگامیکه مادرش را از دست داد تشکیل زندگی داد. کارنگی و ویتفیلد در سال 1897 صاحب یک دختر به نام مارگات شدند. وی همسر خود را در سال 1946 از دست داد.

اندرو کارنگی و ناپلئون هیل

ناپلئون هیل در ابتدای جوانی خود به حرفه روزنامه نگاری مشغول بود. در سال 1908 مقدمات آشنایی ناپلئون و اندور فراهم شد به این صورت که هیل از سمت دفتر روزنامه نگاری مامور به این شد که با اندور کارنگی ملاقات کند و اندور اصول موفقیت خود را در اختیار ناپلئون هیل قرار داد. این ملاقات 3 روز طول کشید. پس از ان اندور که به استعداد شگرف هیل پی برده بود، به وی پیشنهاد داد که به بررسی رموز موفقیت افراد موفق بپردازد. دستاورد بررسی دلایل موفقیت افراد نوشتن کتاب بیندیشید و ثروتمند شودید ناپلئون هیل بود. ایده ی این کتاب از سمت اندور کارنگی و نوشتن ان به دست ناپلئون هیل بوده است که این اغزای برای موفقیت هیل شد.

قانون موفقیت اندرو کارنگی

10 راز موفقیت به نقل از اندرو کارنگی زمانی مطرح شد که هیل در ابتدای مسیر نویسندگی خود بود و طی ملاقاتی که با اندرو داشت، اندور 10 قانون موفقیت خود را در اختیار هیل قرار داد که انها عبارتند از:

  1. تعیین کردن هدف
  2. تشکیل یک مجموعه فوق العاده
  3. تلاش کردن بی وقفه
  4. ایمان داشتن به هدف
  5. داشتن ابتکار فردی
  6. داشتن شور و شوق
  7. لحاظ کردن همه جزئیات و تفکر
  8. تخیل
  9. متمرکز کردن تلاش
  10. استفاده از اتفاقات بد در جهت رشد خود

افتخارات اندرو کارنگی

  • تاسیس بنیادی با نام Carnegie Corporation در سال ۱۹۱۱ با هدف گسترش و پیشرفت علوم در سرتاسر جهان.
  • دریافت مدرک دکتری افتخاری حقوق از دانشگاه گلاسکو در سال 1901.
  • دریافت نشان Freedom of Glascow در سال 1901.
  • نام گزاری نمونه دایناسور دیپلودوکوس یا دوتریکی با نام ویبه دلیل کمک کارنگی دراکتشاف فسیل‌های این دایناسور .
  • شناخته شدن دو شهر در ایالت‌های پنسیلوانیا و اوکلاهاما آمریکا.
  • نام گزاری یک خیابان در شهر بلگراد صربستانو یک دبیرستان در شهر هیوستون نیز به نام کارنگی.
  • پس از جنگ اسپانیا و آمریکا، به پیشهاد کارنگی 20 میلیون دلار به فیلیپین کمک شد برای حفظ استقلال خود.
  • نامگذاری دانشکده ورزش و آموزش کارنگی، در دانشگاه لیدز بکت انگلستان.
  • نامگذاری سالن‌های کنسرت دانفرملین و نیویورک به نام کارنگی.
  • دومین فرد ثروتمند جهان پس از جان دی راکفلر.

 اقدامات خیرخوانه اندور کارنگی

  • تاسیس یک استخر عمومی در شهر دانفرملامین در سال 1879
  • کمک به ساخت کتابخانه ی کارنگی و پرداخت 8 هزار پوند در سال 1880
  • پرداخت 50 هزار دلار برای ساخت کتابخانه و بیمارستان برای دانشگاه نیویورک در سال 1884
  • نوشتن مقاله انجیل ثروت و تشویق مردم برای تخصیص دادن ثروت خود برای فعالیت های خیرخواهانه
  • تلاش برای استقلال فیلیپین در سال 1898
  • تلاش برای بخشیدن مقدار زیادی از ثروتش برای کمک به دیگران
  • گسترش و همه گیر کردن زبان انگلیسی
  • توسعه و ساخت کتابخانه های عمومی
  • ساخت کتابخانه های زیاد در کشورهای آمریکا و انگلستان و کانادا
  • تاثیرگزاری در ساخت داشنگاه بیرمنگتم و پرداخت مبلغ 50 هزار پوند در سال 1899
  • پرداخت مبلغ 2 میلیون دلار در سال 1899 برای ساخت دانشگاه کارنگی ملون
  • کمک به ساخت 3 هزار کتابخانه ی عمومی در 47 ایالت آمریکا و کاندا و…
  • پرداخت 2 میلیون دلار برای ساخت موسسه آموزشی کارنگی در واشنگتن دی سی در سال 1902
  • پرداخت 10 میلیون دلار برای ساخت تلسکوپ 2/5 متری هوکر در سال 1911
  • تاسیس پارک عمومی در زادگاهش پیتنکریف
  • تاسیس صندوق بازنشستگی برای کارمندان قبلی خود در سال 1905
  • کمک مالی به ساخت 7 هزار ارگ کلیسایی
  • تاسیس تالار کارنگی

مرگ اندور کارنگی

سرانجام اندرو کارنگی در 11 اوت 1919 در لنوکس ماساچوست، در املاک خود در سایه بروک، بر اثر ذات الریه درگذشت. او قبلاً 350,695,653 دلار (تقریباً 5.24 میلیارد دلار آمریکا، به دلار 2020) از دارایی خود را بخشیده بود. پس از مرگ او، آخرین پول او که 30،000،000 دلار او به بنیادها، موسسات خیریه و به بازنشستگان داده شد. او در گورستان اسلیپی هالو، نیویورک به خاک سپرده شد. محل قبر در قطعه زمین Arcadia Hebron در گوشه خیابان Summit و جاده Dingle واقع شده است.

کتاب و اثار اندرو کارنگی

  • انجیل ثروت: اندرو کارنگی در مقاله ای با نام انجیل ثروت در مجله ثورث آمریکا در سال 1889 چاپ کرد. این مقاله به دو بخش تقسیم شده است. بخش اول به این موضوع می پردازد که هر قردی باید برای رشد و پیشرفت مالی خود تلاش کند و بخش دوم بخشیدن پول و ثروت برای انجام کارهای خیرخواهانه است.
  • قوانین موفقیت در 16 درس: در این کتاب رموز موفقیت و ثروتمند شدن را به مخاطب اموزش می دهد. این کتاب جز 5 کتاب پرفروش جهان شناخته شده است.

سخنان اندرو کارنگی

  • یک کتابخانه از هر کاری که یک جامعه می تواند برای سودمندی مردمش انجام دهد بالاتر است. این بهاری است که هرگز در بیابان شکست نمی خورد.
  • افرادی که قادر به ایجاد انگیزه در خود نیستند، صرف نظر از اینکه چه استعدادهایی دارند، باید به حد متوسط راضی باشند.
  • اگر می خواهید شاد باشید، هدفی تعیین کنید که به افکار شما فرمان دهد، انرژی شما را آزاد کند و امیدهای شما را برانگیزد.
  • کسی که توانایی تسلط کامل بر ذهن خود را به دست می آورد، ممکن است هر چیز دیگری را که شایستگی آن را دارد تصاحب کند.
  • کسی که نمی تواند استدلال کند، احمق است. کسی که نخواهد، متعصب است. کسی که جرات ندارد برده است.
  • همه انسان ها می توانند با تغییر نگرش خود زندگی خود را تغییر دهند.
  • وقتی سرنوشت به ما لیمو داد، بیایید سعی کنیم لیموناد درست کنیم.
  • موفقیت به دست آوردن چیزی است که می خواهید.
  • خوشبختی یعنی خواستن چیزی که به دست می آوری.
  • در این دنیا کارهای خیر واقعی و دائمی انجام دهید.